Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
nepečená a v odľahčenej verzii
10 porcií |
35 minút príprava |
Postup
- Nasucho opražené vločky som posekala mixérom a nasypala k polámanej a nad parou roztopenej čokoláde.
- primiešala som gaštanové pyré a zmes som rukami urovnala do fóliou vystlanej tortovej formy (28cm) s odnímateľnou obručou. Dala som ju do chladničky, kým som pripravila plnku.
- Do hrnčeka s pol deci teplej vody som nastrihala tri plátky želatíny a nechala takto pár minút napučať. Potom som priliala ďalší 1dcl vody a za stáleho miešania som želatínu na slabom ohni rozpúšťala. Nesmie zovrieť! Po miernom vychladnutí som ju vliala k tvarohovej hmote. Tá už bola ochutená, nič iné som k nej nepridala.
- Plnku som dala tiež do chladničky asi na pol hodinky trocha stuhnúť. Následne som ju vyliala na korpus. Nasypala som na ňu chia semienka a pomocou lyžice som ich vpravila do plnky, aby boli ponorené. Takto som dezert znova dala chladiť na pár hodín.
- Dezert je nízky, kvôli efektu som ho ozdobila šľahačkou, mandľami a pistáciami, ale aj bez tejto parády je chutný a výživný.
- Tento svoj prvotný nápad budem určite obmieňať či už v množstve alebo zložení surovín.