Tvarohové buchtičky (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Je to môj recept, väčšinou ho robím v piatok, keď máme bez mäsový deň. Dnes som ich robila.
7 - 8 porcií |
45 - 60 minút príprava |
15 - 20 minút na 125 - 150 °C |
Postup
- Pripravíme si:
- Prvý si pripravíme kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ, olej, prilejeme teplé mlieko s cukrom a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto.
- Necháme vykysnúť.
- Zmiešame tvaroh, cukor, vajce a hrozienka.
- Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku alebo podložku, pokrájama na štvorčeky, na ktoré poukladáme lekvár.
- Na lekvár dáme asi 1 PL tvarohu, posypeme škoricou.
- Zapneme si rúru. Spájame rohy štvorcov, aby sme ich spojili a kladieme na pomastený plech. Kraje buchiet potierame olejom, aby sa nezlepili. Asi 15 - 20 min. ich necháme prikryté utierkou na plechu.
- Vložíme do teplej rúry piecť. Pečieme asi 8 - 10 min. na 180° C a ešte asi 8 - 10 na 150° C. Po vybratí z rúry ich potrieme ešte olejom.
- DOBRÚ CHUŤ !