Tvarohové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Je to môj recept, väčšinou ho robím v piatok, keď máme bez mäsový deň. Dnes som ich robila.

7 - 8
porcií
45 - 60 minút
príprava
15 - 20 minút
na 125 - 150  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Prvý si pripravíme kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ, olej, prilejeme teplé mlieko s cukrom a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Necháme vykysnúť.
  4. Zmiešame tvaroh, cukor, vajce a hrozienka.
  5. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku alebo podložku, pokrájama na štvorčeky, na ktoré poukladáme lekvár.
  6. Na lekvár dáme asi 1 PL tvarohu, posypeme škoricou.
  7. Zapneme si rúru. Spájame rohy štvorcov, aby sme ich spojili a kladieme na pomastený plech. Kraje buchiet potierame olejom, aby sa nezlepili. Asi 15 - 20 min. ich necháme prikryté utierkou na plechu.
  8. Vložíme do teplej rúry piecť. Pečieme asi 8 - 10 min. na 180° C a ešte asi 8 - 10 na 150° C. Po vybratí z rúry ich potrieme ešte olejom.
  9. DOBRÚ CHUŤ !