Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou /fotorecept/
Autor receptu: pusta
Tvarohové nátierky sú výživné a zdravé. Najchutnejšie sú doplnené čerstvou
zeleninkou, teraz na jar mladou redkovkou a výborné raňajky boli na stole.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny.
- Pokrájanú jarnú cibuľku aj s vňaťou som dala do misy.
- Pridala som tvaroh, ktorý som rozdrobila vidličkou.
- K tvarohu som pridala Perlu,...
- ...celú rascu,...
- ...sladkú metú červenú papriku,soľ...
- ...kyslú smotanu a...
- ...celé som dobre premiešala, až kým nevznikla dobre rozotierateľná hmota.
- Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo upečeného chleba a posypala som ju ešte vňaťou jarnej cibuľky a doplnila plátkami mladej jarnej redkovky. Túto nátierku možno použiť na plnenie syrových kornútikov a roliek, salámových a šunkových roliek, plnenie paradajok, paprík, šalátových uhoriek vajíčok a ako súčasť studených mís.