Trubičky, po bratislavsky šamróle (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Veľkonočné sviatky sme s manželom trávili na chalupe, kde je neskutočne veľa roboty okolo domu a tak na nejaké extra vyváranie a vypekanie nebolo veľa času. Ináč mám šamróle veľmi rada.
8-12 porcií |
15-20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozdelím na polovicu a každú časť spracujem samostatne. Vyvaľkám obdĺžnik natenko cca 3-4 mm a pokrájam na pásiky široké cca 2 cm,
- každý pásik natočím na kovovú trubičku od tenšej strany, poukladám na plech, potriem rozšľahaným žĺtkom a dám piecť do rozohriatej rúry na 200°C.
- Upečené, ešte teplé, zosuniem pomocou riadovej utierky z formičky a nechám vychladnúť. Podarilo sa mi zohnať malé trubičky, z jedného cesta som mala upečených 28 kusov.
- Do misky som dala tri bielka, vyšľahala som z nich sneh, pridala som 9 lyžíc kryštálového cukru a vo vodnom kúpeli som vyšľaha krásny lesklý tuhý sneh,
- ktorým som naplnila upečené trubičky. Na chalupe som nenašla žiadne zdobítko, tak som ich plnila malou lyžičkou.
- Pred podávaním jemne poprášim práškovým cukrom. Mňam.