Trubičky - bezlepkové
Autor receptu: manka1
Zemiakové cesto - zase ma raz dostalo - v dobrom. Musím sa s vami podeliť - lebo cesto je výborné. Pôvodný názov "Plnené trubičky" sa nenaplnil - zjedli sa prv ako sa naplnili. Výborné sú aj ako tyčinky. Samozrajme sa tento recept dá robiť aj z klasickej múky.
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky dáme obe múky, Heru (maslo), pretlačené uvarené zemiaky, žĺtky, soľ.
Všetko dobre spolu premiešame - zmiesime - na hladké cesto.
Cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske, a nakrájame na pásiky - 20cm x 2,5cm. Pásiky ovinieme na kovové rúrky na pečenie (rúrky na šamrolky) Poukladáme na plech (ja som nedávala ani papier, ani nevymasťovala - a neprilepili sa)
Vrch potrieme vajcom - môže byť osolené - ale nemusí byť.
Upečieme do ružova asi 20 min na 180°C. Stiahneme z rúrok a plníme - ľubovoľnou plnkou.
- V pôvodnom recepte z časopisu Život bola pena z 500ml vyšľahanej smotany, do toho sa vmieša 250g postrúhaný salámový syr, ochutiť paprikou, soľou, pažítkou.
V teplom stave sú veeeľmi chutné - aj nenaplnené.
Môže sa toto cesto urobiť aj ako tyčinky - a nelámalo sa, ani nedrobilo. Zemiaky tam urobili svoje...