Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept)
Autor receptu: jody
Po kapuste, vyprážaných jedlách a sladkostiach som dostala chuť na strukoviny. A treba aj
dojesť údené. A recept bol na svete. :-)
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrach (nenamáčam), jeden očistený zemiak, zo dva strúčky cesnaku a kožu zo slaniny zalejeme studenou vodou a dáme variť. Osolíme až keď je hrach mäkký. Varíme, až je hrach celkom rozvarený.
- Kožu vyberieme, zemiak roztlačíme vidličkou a cez sitko pasírujeme hrach s uvareným cesnakom. Môžete aj rozmixovať.
- Zmes zahustíme múkovou zátriepkou, povaríme 5 minút a vypneme. Na záver môžete pridať majorán, ale vtedy kaša nebude zlatá. :-)
- Servírujeme s údeným mäsom, alebo opraženou cibuľkou a riadnym krajcom chleba. Prajem dobrú chuť a všetko dobré v Novom roku! :-)