Trojkráľová zlatá kaša (fotorecept)

Autor receptu: jody

Po kapuste, vyprážaných jedlách a sladkostiach som dostala chuť na strukoviny. A treba aj dojesť údené. A recept bol na svete. :-)

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrach (nenamáčam), jeden očistený zemiak, zo dva strúčky cesnaku a kožu zo slaniny zalejeme studenou vodou a dáme variť. Osolíme až keď je hrach mäkký. Varíme, až je hrach celkom rozvarený.
  2. Kožu vyberieme, zemiak roztlačíme vidličkou a cez sitko pasírujeme hrach s uvareným cesnakom. Môžete aj rozmixovať.
  3. Zmes zahustíme múkovou zátriepkou, povaríme 5 minút a vypneme. Na záver môžete pridať majorán, ale vtedy kaša nebude zlatá. :-)
  4. Servírujeme s údeným mäsom, alebo opraženou cibuľkou a riadnym krajcom chleba. Prajem dobrú chuť a všetko dobré v Novom roku! :-)