Trojfarebný tanier so syrovo-hráškovými raviolami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z polohrubej múky, vajec, šafranu, soli a kyslej smotany urobíme cesto na ravioly. Guľatý hrášok povaríme, scedíme, presypeme na ľad, aby si zachoval farbu. Hrášok rozmixujeme so soľou, trochou sladkej smotany a pridáme postrúhaný syr.
  2. Z cesta vykrajujeme ravioly, ktoré naplníme hráškovo-syrovou plnkou. Uvaríme ich v osolenej vode.
  3. Brokolicu, baby mrkvu a strukový hrášok povaríme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme ich na olivovom oleji. Dochutíme soľou a čili papričkou pokrájanou na julienne. Z kyslej smotany a omáčky pang-gang (čili omáčka so zeleninou, ktorú možno kúpiť v obchodoch) urobíme dip.