Čokoládový zákusok

Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Na dnešný sobotný deň som upiekla trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne začneme pridávať vlažnú vodu a potom olej. Riadne vymiešame. Múku s práš. do pečiva si rozmiešame. Pridáme do cesta a a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
  2. Teraz si na rovnaké časti rozdelíme cesto do troch misiek. Urobíme si citrónové , kakaové a punčové cesto.Do prvej misky si dáme prvú časť cesta pridáme očistenú citrónovú kôru a zľahka zamiešame a máme citrónové cesto. Do druhej misky dáme druhú časť cesta pridáme kakao a vznikne kakaové cesto. A do tretej misky dáme poslednú tretiu časť cesta a pridáme niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva a punčovú arómu a máme punčové cesto.
  3. Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Po lyžiciach začneme do formy dávať striedavo cestá tak ako je na obrázku.
  4. Na vrch dáme jahody, na kolieska pokrájaný banán a posypeme s odkvapkanými hrozienkami, ktoré sme mali chvíľu namočené v teplej vode.
  5. Upečieme na 180 stupňov 35 minút.
  6. Upečené necháme vychladnúť.
  7. Spravíme šľahačku podľa návodu na obale.
  8. Dáme ju do cukrárenského vrecka a ozdobíme po vrchu. Posypeme čokoládovými kúskami a ozdobnými cukríkami a je hotovo.
  9. Dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky, to len preto, aby sa nám dobre krájali rezy, nakoľko šľahačka musí byť stuhnutá.
  10. V reze.
  11. :-)