Makové tortičky
Trojfarebné makovo-malinové tortičky
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Príprava korpusu: Rúru predhrejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo, práškový
cukor a žĺtky vyšľaháme. Bielky s kryštálovým
cukrom vyšľaháme na sneh, jemne zmiešame
a primiešame k prvej hmote. Nakoniec zľahka primiešame
múku s makom. Cesto nalejeme na plech
do výšky 1 cm a vložíme do rúry na asi 20 minút.
Korpus po pečení necháme vychladnúť. Z upečeného
korpusu stiahneme papier na pečenie
a pomocou kruhovej formičky s priemerom 7 cm
vykrojíme krúžky. Malo by ich byť 16.
- Smotanová plnka: 20 ml šľahačkovej
smotany privedieme do varu, pridáme bielu
čokoládu a odstavíme z plameňa. Miešame
dohladka, kým sa čokoláda úplne neroztopí.
Krém necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačkovú
smotanu vyšľaháme s cukrom, vanilkovým
cukrom a so stužovačom. Primiešame
kyslú smotanu a vychladnutý krém zo smotany
a z bielej čokolády.
- Malinová plnka: Cukor s tretinou malín
rozvaríme vo vode. Do odstavenej masy
zamiešame želírovací cukor. Keď sa masa
zahustí, pridáme zvyšné maliny a rozšľaháme
ponorným mixérom. Pripravíme 8 kruhových
formičiek (priemer 7 cm a výška asi 8 cm) bez
dna tak, že ich zvnútra vyložíte celofánovou
fóliou (8 x 22 cm). Na spodok formičky uložíme
vykrojené kolieska korpusu. Smotanovú
plnku vložíme do cukrárskeho vrecka s otvorom
asi 1 cm a na vykrojené kolieska vo formičke
striekame smotanovú plnku (asi 35 g).
Na smotanovú plnku potom nalejeme malinový
gél (asi 30 g) a prikryjeme ďalším
kolieskom korpusu a vrch posypeme práškovým
cukrom. Naplnené formičky necháme
stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Vychladené
tortičky opatrne vyberieme z formičiek,
vďaka celofánovej fólii to pôjde ľahko. Napokon
odstránime fóliu.
|