Trojfarebná čoko tota (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Torta je vyzorovo zaujimava. Je narocna na pripravu aj na suroviny. Plnka z tmavej cokolady, z bielej cokolady a tretia je s jahodovou prichutou. Roladky na boku su plnene plnkou z bielej cokolady v kombinacii so susenym mliekom. Povodne som chcela vrch zaliat coko polevou a ozdobit karamelovymi lieskovcami, ale to by uz bolo vela kombinacii. Slahackova pokryvka bola v pohode. Torta je bohata na chute, ale aj na kalorie. Som vsak rada, ze som ju vyskusala.

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si piskotu na korpusy. Cele vajcia slahame s cukrom, kym zdvojnasobia svoj objem. Potom pridame muku zmiesanu s Nesquikom. Rozdelime na dve casti a upecieme dva korpusy v tortovej forme o priemere 24 cm. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C cca 12 minut. Nevysusujte zbytocne dlhym pecenim. Dno torty vylozte papierom na pecenie. Upeceny korpus vyberieme z formy a nechame vychladnut na mriezke.
  2. Piskotu na roladku pecieme rovnako ako korpusy na tortu. Po upeceni poprasime praskovym cukrom a zvinieme do rolady. Nechame dobre vychladnut.
  3. Cukor zalejeme vodou a na miernom ohni ho vyvarime na sirup. Trva to asi 8 minut. Odstavime z ohna a vmiesame maslo. Miesame , kym sa maslo spoji so sirupom.
  4. a potom vmiesame susene mlieko a kokos. apier, natrieme plnku a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.
  5. Z vychladnutej rolady stiahneme papier, natrieme plnku. a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.
  6. a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.
  7. Cokoladova plnka: Do 200 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu na kocky. Smotanu zahrejeme za staleho miesania cokolady do bodu varu a odstavime. Stale miesame, kym sa cokolada neroztopi. Odlozime bokom do uplneho vychladenia. Potom pridame zvysok slahackovej smotany ( 150 ml ) a vyslahame krem.
  8. Pripravime si sirup na korpus: 1 PL nescafe zalejeme do polovice pohara prevarenou vodou, pridame 1 PL cukru a trochu rumovej esencie, prip. rumu. Dobre pokropime tymto sirupom obe korpusy. Netreba lutovat, piskota je dost hutna.
  9. Jednu tretinu cokoladoveho kremu natrieme na korpus.Asi dve lyzice coko plnky odoberieme a potrieme nou roladu a posypeme struhanym kokosom.
  10. Roladu narezeme na cca 1cm kolieska a ulozime dookola formy. Potom natrieme zvysok cokoladoveho kremu a odlozime do chladnicky. Pekne stuhne.
  11. Jahodova plnka: Zelatinu zalejeme 2 PL studenej vody a nechame napucat.
  12. Do 75 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu. Zahrejeme do bodu varu. Odstavime, miesame, kym sa cokolada neroztopi. Ked je cokolada mierne ochladena ( to zn. , ze je este tepla, ale nepali vam uz prst), tak pridame zelatinu. Najprv do zelatiny pridame cca 2 PL cokoladovej smotany a potom vmiesame vsetko do cokolady rozpustenej v smotane. Neurobia sa tak hrcky. Pridame jahodovy liker ( u mna jahodovy sirup a trochu rumovej esencie.
  13. a nakoniec vmiesame tuhu slahacku, ktoru sme si vyslahali zo zvysku ( 75 ml) slahackovej smotany. Nechame mierne stuhnut. Potom z nej budeme robit zmrzlinovou naberackou kopceky.
  14. Plnka z bielej cokolady: Opat dame napucat zelatinu. Do 200 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu na kocky. Smotanu zahrejeme za staleho miesania cokolady do bodu varu a odstavime. Stale miesame, kym sa cokolada neroztopi.Ked je cokolada mierne ochladena ( to zn. , ze je este tepla, ale nepali vam uz prst), tak pridame zelatinu. Najprv do zelatiny pridame cca 2 PL cokoladovej smotany a potom vmiesame vsetko do cokolady rozpustenej v smotane. Odlozime bokom do uplneho vychladenia. Potom pridame zvysok slahackovej smotany ( 100 ml ) a vyslahame krem.
  15. A pokracujeme v skladani torty : Na cokoladovu plnku pomocou zmrzlinovej naberacku urobime z jahodovej peny kopceky a ulozime ich naprostriedok do tvaru kvetu.
  16. Dookola natrieme plnkou z bielej cokolady. Tie roladky, ktorymi je vylozena tortova forma ak vam prevysuju boky, kludne zatlacte rukami ( splostite).
  17. Prikryjeme druhym korpusom, ktory predtym nez nim ukoncime tortu, tak vydatne pokropime kavovym sirupom. Odlozime do chladnicky a pred podavanim ozdobime slahackou a posypeme coko ryzou. Ked som davala na podnos, tak som celu tortu otocila , pretoze ten vrchny korpus sa trochu "zrazil" z nepochopitelnych dovodov a preto je coko plnka na vrchu.
  18. pred podavanim ozdobime slahackou a cokoladou alebo podla lubovole:)
  19. v reze
  20. Happy Birthday, darling!