Trilógia cesnakovo-paprikových omáčok
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 240 °C |
Postup- Papriku v rúre upečieme pri vysokej teplote tak, aby sa spálila vrchná šupka z papriky, pri teplote 240 °C asi 10 minút. Potom ju horúcu vložíme do vrecka a uzatvoríme, vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí papriku vyberieme a zbavíme vrchnej šupky a jadierok. Ostane len dužina, ktorú zmixujeme a nabalíme na následné chute s cesnakom: Žltá: dužina zo žltej papriky + 1 lyžička mletej kurkumy + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Zelená: dužina zo zelenej papriky + hladkolistá petržlenová vňať + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Červená: dužina z červenej papriky + 1 lyžička mletej pálivej papriky + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku.
- Všetky tri príchute majú rovnaký postup prípravy. Omáčky sa úžasne hodia k ochuteniu zeleninových jedál, ale aj k pečeným mäsám.
|