Trilógia cesnakovo-paprikových omáčok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Papriku v rúre upečieme pri vysokej teplote tak, aby sa spálila vrchná šupka z papriky, pri teplote 240 °C asi 10 minút. Potom ju horúcu vložíme do vrecka a uzatvoríme, vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí papriku vyberieme a zbavíme vrchnej šupky a jadierok. Ostane len dužina, ktorú zmixujeme a nabalíme na následné chute s cesnakom: Žltá: dužina zo žltej papriky + 1 lyžička mletej kurkumy + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Zelená: dužina zo zelenej papriky + hladkolistá petržlenová vňať + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku. Červená: dužina z červenej papriky + 1 lyžička mletej pálivej papriky + 1 lyžička medu + strúčik cesnaku.
  3. Všetky tri príchute majú rovnaký postup prípravy. Omáčky sa úžasne hodia k ochuteniu zeleninových jedál, ale aj k pečeným mäsám.