Treska
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu
očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme do hrnca k cibuli, opražíme, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ a varíme 15 minút.
- Na rybu použijeme nadstavec na varenie v pare. Naukladáme doň
ryby a dáme ich na 10 – 15 minút pariť nad vriacu zeleninovú zmes. Rovnako pripravíme aj romanesco a fava fazuľu.
- Vydlabanú tekvicu nakrájame, dáme
na plech spolu s tymianom a pečieme v rúre asi 25 minút pri 180 °C. Po upečení vložíme do thermomixu, pridáme soľ, kokosové mlieko
a rozmixujeme na jemné pyré.
- Papadum čipsy vypražíme v oleji.
Citrónovú kôru a petržlenovú vňať nasekáme najemno a k zmesi primiešame soľ maldon.
|