Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 minút príprava |
25 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br />
<br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, Crème olé a Smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja.
- Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.
|