Tortilly s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: zuzuu10
Rýchle a výborné :)
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme prísady:
- Kuracie mäso nakrájame na kúsky a premiešame s pretlakom (odoberieme z konzervy s krájanými paradajkami), sójovou omáčkou, gyros zmäsou, soľou, vegetou a 1 PL oleja. Pridala som zvyšok domáceho kečupu (rajčiny, paprika, cibuľa, zeler, jablko - fajn zmes, recept pridám v lete, keď sa bude variť:), nahradiť sa dá pretlakom s trochou korenia a chilli.
- Naložené mäso necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu.
- Na panvici/woku/v hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäsko.
- Pridáme krájané paradajky aj s pretlakom, v ktorom sú naložené, kukuricu a fazuľu. Pridala som ešte malú konzervu - 70g - hustého pretlaku.
- Premiešame, podlejeme trochou vody a prikryjeme. Dusíme 20 minút alebo kým mäso nezmäkne :)
- Ak máme tortilly ako polotovar (ako ja:), ohrejeme ich podľa návodu (naše bolo treba mierne pokropiť vodou - len pár kvapiek - a dať na minútu do mikrovlnky). Naplníme kuracou zmesou, dozdobíme a podávame.
Dobrú chuť!
Poznámka: Mäsovú zmes môžeme podávať aj s ryžou, vznikne výborné soté:)
|