Tortilly s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: zuzuu10

Rýchle a výborné :)

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme prísady:
  2. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a premiešame s pretlakom (odoberieme z konzervy s krájanými paradajkami), sójovou omáčkou, gyros zmäsou, soľou, vegetou a 1 PL oleja. Pridala som zvyšok domáceho kečupu (rajčiny, paprika, cibuľa, zeler, jablko - fajn zmes, recept pridám v lete, keď sa bude variť:), nahradiť sa dá pretlakom s trochou korenia a chilli.
  3. Naložené mäso necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu.
  4. Na panvici/woku/v hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäsko.
  5. Pridáme krájané paradajky aj s pretlakom, v ktorom sú naložené, kukuricu a fazuľu. Pridala som ešte malú konzervu - 70g - hustého pretlaku.
  6. Premiešame, podlejeme trochou vody a prikryjeme. Dusíme 20 minút alebo kým mäso nezmäkne :)
  7. Ak máme tortilly ako polotovar (ako ja:), ohrejeme ich podľa návodu (naše bolo treba mierne pokropiť vodou - len pár kvapiek - a dať na minútu do mikrovlnky). Naplníme kuracou zmesou, dozdobíme a podávame. Dobrú chuť! Poznámka: Mäsovú zmes môžeme podávať aj s ryžou, vznikne výborné soté:)