Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: pitrb
Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo.
Dôležité je vystihnúť pri smažení cesnaku ten správny moment, aby bol jemne hnedý ale
nie spálený. To dodá jedlu podstatnú dymovú chuť s cesnakom. Dobrú chuť
1-2 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť vodu a medzi tým si pripravíme suroviny.
- Tortelloni dáme variť podľa návodu (nevariť úplne, vybrať o minútu, dve skôr, potom budeme dovárať s omáčkou).
- Borievky, klinčeky, nové korenie a nadrobno nasekaný cesnak osmažíme na olivovom oleji pokiaľ nie je cesnak jemne hnedý.
- Ihneď pridáme paradajky z konzervy a necháme zovrieť.
- Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením.
- Tortelloni necháme poriadne odkvapkať v sitku (občas potrasieme aby sa z nich vyliala voda, a aby sme ju nemali potom na tanieri). Tortelloni zmiešame s omáčkou a dochutíme sušenou bazalkou (ak je k dispozícií čerstvá, tak samozrejme čerstvá). Varíme ešte na miernom ohni asi minútu, dve. Posypeme parmezánom. Dobrú chuť.