Torta Vtáčie mlieko s makovým korpusom (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Recept je od kamarátky Eriky,je to taká maďarská kombinácia vtáčieho mlieka a makových rožkov.
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Rohlíky nakrájame na kolieska a vložíme do väčšej misy.Mlieko,cukor,žĺtka,roztopené maslo,pomletý mak a citrónovú šťavu zmiešame v inom hrnci.
- Makovým nálevom zalejeme rohlíky,opatrne ale dôkladne premiešame viackrát a necháme rohlíky nasiaknuť všetku tekutinu.
- toto "cesto"natlačíme do maslom vytretej tortovej formy s odopínateľným pántom.
- Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.Necháme vychladnúť vo forme,potom odopneme pánt. Uvaríme 3,5 dcl mlieka,cukor a Zlatý klas s vanilkovým cukrom a so žĺtkami na hustú kašu,po vychladnutí vmiešame maslo a vyšľaháme.Natrieme na makový korpus,môžeme ozdobiť aj ružičkami krému.
- Bielky so štipkou soli predšľaháme asi pol minútky,potom pridáme cukor a šľaháme spolu nad parou do zhustnutia
- Sneh musí stáť
- Naplníme vrecko a na tortu nastriekame aj penu z bielkov
- Takto vyzerá torta v reze
- Krém a pena sa výborne dopĺňa s makovým korpusom