Torta - srdiečko

Autor receptu: merylin

Tortu srdiečko som piekla svojej neterke na jej 25 narodeniny. Veľmi jej chutila a nie len jej, ale aj jej hosťom.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé vysvetlím to, že ja ju pečiem z dvoch dávok , to znamená ,že si upečiem 2 korpusy ,aby som každé upečené cesto prekrojila na 2 pláty a z dvoch dávok mám 4 pláty,a to preto aby bola vysoká ,lebo moja trúba nejak mi neprepečie ,keby že ju robím z jednej dvojnásobnej dávky .
  2. A teraz postup: Najskôr si vymiešame cukor so žltkami do penista, pridáme pomaly vodu a stále miešame,pridáme pomleté orechy , múku s práš.do pečiva a nakoniec sneh z bielok. Dáme piecť na 180 stupňov ,pečieme pomaly ,lebo sú tam orechy, to je prvé cesto a to druhé upečieme rovnako. Potom vyklopíme z formy a necháme vychládnuť. Prekrojíme každé cesto na 2 pláty ,takže nám vzniknú 4.Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s vanilkovými cukrami.
  3. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Potom ,ked máme korpusy vychládnuté, tak si najskôr každý plát natrieme jahodovým džemom a na to krémom .Boky torty si ozdobíme ak nám zostane krémom a potom šľahačkou aj povrch torty, alebo ľubovoľne ako kto chce.