Torta s jahodami a parížskou šľahačkou

Autor receptu: slavkabis

Recept na piškótové cesto mám od veľmi dobrej kamarátky. Mala som vždy smolu pri pečení cesta, nakoľko mi vždy spľaslo, ale cesto a teda torta sa mi z tohoto receptu vždy podarila

12
porcií
45 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru. Žĺtka si vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, olej, horúcu vodu,múku s práškom do pečiva. Opatrne primiešame sneh
  2. Tortovú formu si potrieme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a dáme piecť do rúry na 140 - 150 stupňov cca 3/4 hodiny. Samozrejme cesto sledujeme a skúsime špajlou, nakoľko má každá gazdinka inú rúru
  3. Deň vopred si uvaríme parížsku šľahačku - do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie a ohrievame. Pridáme nalámanú čokoládu a necháme niekoľko sekúnd bublinkovať. Je potrebné zmes neustále miešať, aby nám neprihorela
  4. Na druhý deň si vyšľaháme parížsku šľahačku dáme na chvíľu trochu vychladiť. Medzitým umyjeme jahôdky a rozkrojíme korpus. Naplníme spodný diel šľahačkou, poukladáme jahody, potrieme opäť šľahačkou a položíme vrchný diel torty. Celú tortu natrieme zvyšnou parížskou šľahačkou a ozdobíme jahodami. Ozdobiť tortu si samozrejme môže každý podľa vlastnej fantázie