Torta majstra Martina z pečiva ala Emanuel Ridi trošku inak (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Už z názvu vyplýva odkiaľ recept pochádza, trochu inak znamená to, že v pôvodnom recepte majú byť mandle, ale keď som otvorila sáčok, ovalil ma smrad, tak som musela použiť orechy a preto je cesto také tmavé. Suroviny som vážila a upravila na hrnčekový recept. Použiť sa dá biele aj tmavé staršie pečivo, ja som mala aj biele aj grahamové. V rozpise surovím uvádzam suroviny podľa Manuela, len som si nemohla pomôcť, pridala som asi 0,5 dl oleja, bála som, že to bude suché a dobre som urobila.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som nalámala pečivo a zaliala zohriatym mliekom, keď sa napilo, trochu som ho vymačkala, hmota vyzerá pomerne nevábne :-)
  2. Na tanier som si nachystala orechy zbité v sáčku a kand. ovocie, použila som citronóvú kôru, brusnice a hrozienka
  3. Do masy som pridala cukor (dala som trochu menej) a vajcia, pomiešala
  4. Pridala som ovocie, orechy, škoricu asi 2 čl a asi 2 PL nastrúhaného zázvoru, už to vyzerá trošku lepšie :-)
  5. Premiešala som a pridala trochu oleja, dala do pekáča s papierom na pečenie, alebo sa môže forma vymazať maslom a tak piecť, ideme do rúry a zas to nevyzerá bohvieako :-), malo by sa piecť na 150° 50 min. ale mala som to polosurové, tak som pridala na 180°a piekla ešte 25 min. Po vybratí z formy sa torta trochu rozdrapila, aspoň rýchlejšie vychladla :-)
  6. Hotové by sa malo posypať práškovým cukrom, ale nebolo treba, koláčik nevyzerá na výstavu, ale je výborný, málo pracny a šťavnatý