Torta a karamelový krém

Autor receptu: renka73

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Svetlý korpus:bielka vyšľaháme so soľou na sneh, pridáme cukor a došľaháme do hustého snehu. Po jednom zašľaháme žĺtka a po lyžici olej. Pridáme múku a zamiešame vareškou. Cesto vlejeme do vymazanej a vysypanej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C/25 minút. Po upečení nechať vychadnúť a prekrojiť na dve časti.
  2. Tmavý korpus: Postup taký ako svetlý korpus len sa pridá kakao. Pečieme v predhriatej rúre 180°C/20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  3. Karamelový krém. Salko uvaríme deň dopredu. Z mlieka a podingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť za občasného premiešania. Maslo vyšľaháme a po častiach doň pomaly zašľahávame najprv puding a potom Salko. Poriadne vyšľaháme do hladkého krému. Časť krému odložíme na potretie hotovej torty.
  4. Jeden svetlý korpus pokropíme rumom a natrieme džemom. Tmavý korpus natrieme krémom. Krémovou časťou položíme na svetlý korpus s džemom. Znovu pokropíme a natrieme džemom. Druhú časť svetlého korpusu natrieme krémom a položíme na tmavý korpus. Zdobenie je podľa vlastnej fantázie :)
  5. Ja som potiahla marshmallownovým fondánom. Za recept vďačím @Moli :)Torta je chutnejšia keď postojí jeden deň :)