Torta a cappuccínový krém (fotorecept)

Autor receptu: renka73

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Svetlé cesto: bielka so soľou vyšľaháme až vznikne tuhý sneh. Pridáme cukor a došľaháme. Pridávame po jednom žĺtku a olej po lyžiciach. Potom vareškou len zamiešame múku. Takto si pripravíme aj tmavé cesto.
  2. Do vymazanej a vysypanej formy priemer 24 cm vlejeme cesto, zarovnáme a pečieme v predhriatej rúre. Svetlé cesto: 180°C/25 minút. Tmavé cesto:180°C/20minút. Po upečení necháme vychadnúť.
  3. Svetlé cesto. Cesto skúšala moja mladšia dcérka :)))
  4. Tmavé cesto.
  5. Krém: Z mlieka, pudingového prášku a vanilkováho cukru uvaríme puding. Keď je hotový odstavíme a pridáme cappuccíno zamiešame a dáme vychladnúť. Pripravíme si maslo vymiešané s cukrom. To potom zašľaháme do vychladnutého pudingu.
  6. Svetlé cesto prerežeme na dve časti. Prvú časť pokropíme rumom a natreme džemom. Tmavé cesto natreme časťou krému a tou natretou priklopíme svetlé cesto. Vrchnú časť tmavého cesta pokropíme rumom a natreme džemom. Druhú časť svetlého cesta natreme druhou časťou krému a priklopíme tmavé cesto. Ja som si musela nechať krém aj na potretie celej torty,lebo som ju poťahovala marcipánom.
  7. Vrstvenie.
  8. Hotová torta. V reza nemám fotku,lebo jo je pre neterku k narodeninám. Doložím keď sa bude krájať :-)
  9. Tak a toto je neterka Peťka s mojou malou Laurou :-)
  10. Torta v reze.