Tokáň starej mamy
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
20 minút príprava |
120-150 minút tepelná úprava |
Postup- Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme na krájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po polhodine pridáme bravčové mäso a po štvrťhodine
teľacie mäso.
- Mäsovú zmes osolíme, opaprikujeme a podusíme vo vlastnej šťave (podľa potreby podlievame vodou).
K zmäknutému mäsu pridáme nakrájanú papriku a po 10 minútach olúpané a nakrájané rajčiny.
- Nakoniec prilejeme osolenú kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s hladkou múkou a necháme zovrieť. Pred podávaním posypeme červenou paprikou a kúskami čerstvej zeleniny.
|