Toast z banánového chleba

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Z banánu a mlieka vyšľaháme koktail. Potom pripravíme banánový chlebík. Vymiešame maslo s cukrom do peny, po jednom pridáme vajíčka a banánové mlieko, spolu všetko vyšľaháme.
  2. Potom pridáme múku a kypriaci prášok, znova vyšľaháme elektrickým mixérom. Hotové cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 185 °C 15 minút. Po vychladnutí z cesta vykrojíme kolieska.
  3. Zmes na obaľovanie: Všetky suroviny zmiešame a do zmesi namočíme vykrojené kolieska, ktoré potom opekáme na rozpustenom masle.
  4. Na hotový opečený chlebík poukladáme tenké kolieska banánov a posypeme ich trstinovým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať pomocou pištole na creme brulee. Ak pištoľ nemáme, necháme cukor bez skaramelizovania.