Toast z banánového chleba
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 185 °C |
Postup- Z banánu a mlieka vyšľaháme koktail. Potom pripravíme banánový chlebík. Vymiešame maslo s cukrom do peny, po jednom pridáme vajíčka a banánové mlieko, spolu všetko vyšľaháme.
- Potom pridáme múku a kypriaci prášok, znova vyšľaháme elektrickým mixérom. Hotové cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 185 °C
15 minút. Po vychladnutí z cesta vykrojíme kolieska.
- Zmes na obaľovanie: Všetky suroviny zmiešame a do zmesi namočíme vykrojené kolieska, ktoré potom opekáme na rozpustenom masle.
- Na hotový opečený chlebík poukladáme tenké kolieska banánov a posypeme ich trstinovým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať pomocou pištole na creme brulee. Ak pištoľ nemáme, necháme cukor bez skaramelizovania.
|