Tiramissu
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia: 30 – 40 minút. Piškót necháme vychladnúť.
- Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a Amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke, spolu premiešame.
- Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.
|