Tiramissu

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia: 30 – 40 minút. Piškót necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutý piškót rozdrobíme do misy a polejeme vlažnou kávou a Amaretom. Šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu na obale. Mascarpone a vaječný žĺtok vyšľaháme do peny, pridáme k šľahačke, spolu premiešame.
  3. Do tortovej formy alebo do misiek dáme vrstvu piškótovej masy, na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát. Na záver posypeme kakaom.