Tinga (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia uvaríme spolu s polovicou cibule, strúčikom cesnaku. Osolíme. Prsia vyberieme z vývaru, ktorý použijeme neskôr. Keď kuriatko vychladne, potrháme ho na malé kúsočky.
  2. Zvyšnú cibuľu pokrájame na tenké krúžky alebo pásiky. Na rozohriatu panvicu dáme 2 až 3 lyžice rastlinného oleja. Cibuľu upražíme do sklovita.
  3. Paradajky ošúpeme a pokrájame na malé kocky (ja som použila paradajky z konzervy). Chile chipotle pokrájame na malé kúsky (ak máme chipotle ako omáčku, pridáme 2 lyžice). Paradajky a chile pridáme k cibuli. Osolíme (asi 1 kávová lyžička). Pridáme lyžicu vínneho octu a asi za varešku kuracieho vývaru. Varíme asi 10 minút. Pridáme kuracie prsia a varíme ďalších 10 až 15 minút alebo kým sa nám vývar úplne odparí.
  4. Podávame s teplými kukuričnými tortillami alebo na tostadas. (Tostadas sú opražené alebo nasucho opečené kukuričné tortillas). Dobrú chuť.