Tinga (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového
alebo hovädzieho mäsa.
4 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia uvaríme spolu s polovicou cibule, strúčikom cesnaku. Osolíme. Prsia vyberieme z vývaru, ktorý použijeme neskôr. Keď kuriatko vychladne, potrháme ho na malé kúsočky.
- Zvyšnú cibuľu pokrájame na tenké krúžky alebo pásiky. Na rozohriatu panvicu dáme 2 až 3 lyžice rastlinného oleja. Cibuľu upražíme do sklovita.
- Paradajky ošúpeme a pokrájame na malé kocky (ja som použila paradajky z konzervy). Chile chipotle pokrájame na malé kúsky (ak máme chipotle ako omáčku, pridáme 2 lyžice). Paradajky a chile pridáme k cibuli. Osolíme (asi 1 kávová lyžička). Pridáme lyžicu vínneho octu a asi za varešku kuracieho vývaru. Varíme asi 10 minút. Pridáme kuracie prsia a varíme ďalších 10 až 15 minút alebo kým sa nám vývar úplne odparí.
- Podávame s teplými kukuričnými tortillami alebo na tostadas. (Tostadas sú opražené alebo nasucho opečené kukuričné tortillas). Dobrú chuť.