Terinka z lososa a raka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme
čiernym korením a pevne zabalíme do olejom potretého
alobalu. Dusíme v predhriatej rúre asi 10 minút.
- Fóliu opatrne odstránime, šťavu zachytíme a rybu
necháme trochu vychladnúť. Medzitým vypláchneme studenou
vodou 4 malé zapekacie formičky alebo šálky a vyložíme
ich priesvitnou fóliou tak, aby okraje prečnievali.
- Želatínu namočíme do studenej vody. Kôpor umyjeme
a osušíme. Na dno každej misky položíme vetvičku kôpru,
zvyšok najemno posekáme a odložíme nabok. Do každej
misky vložíme kúsok údeného lososa.
- Vychladnutého lososa najemno pokrájame a pomiešame
s majonézou, so smotanou, s rybacím vývarom, so zvyšným
kôprom a s citrónovou šťavou, nakoniec primiešame
raky.
- Želatínu vytlačíme, v hrnci na miernom ohni rozpustíme
a pridáme do rybacej zmesi.
- Masu osolíme, ochutíme čiernym korením a rozdelíme
do misiek. Každú formičku trochu strasieme, aby unikol
vzduch. Masu zakryjeme fóliou. Ideálne je, ak terinu
necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Pred podávaním
vyklopíme na tanier.
|