Terinka s hruškovým pyré
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
80 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Čokolády postupne rozpustíme
vo vodnom kúpeli a zmiešame
s horúcou smotanou a likérmi
v uvedených pomeroch. Začneme
horkou čokoládou a nalejeme
ju do pripravenej formy s rozmermi
10 x 30 cm, ktorú sme predtým
vyložili papierom na pečenie
alebo fóliou na potraviny, a dáme
asi na jeden a pol hodiny do chladničky
stuhnúť. Rovnako pokračujeme
s bielou a nakoniec s mliečnou
čokoládou. Vrstvíme ich na seba.
Dáme na noc do mrazničky a na
druhý deň terinku nakrájame.
- Hruškové pyré: Vo vode rozpustíme
cukor a pridáme škoricu. Olúpané
a rozštvrtené hrušky bez jadrovníka
dáme na plech, podlejeme
ochutenou vodou a pečieme 20
minút pri 180 °C domäkka. Potom
hrušky vyberieme, vložíme do
mixéra, pridáme víno, limetkovú
šťavu a dobre rozmixujeme.
- Šampanský kaviár: Olej dáme
na 3 hodiny do mrazničky. Šumivé
víno nalejeme do kastróla, necháme
zovrieť, pridáme agar, prevaríme
2 minúty, odstavíme a precedíme.
Víno postupne prelejeme do injekčnej
striekačky a po kvapkách striekame
do pripraveného vychladeného
oleja.
|