Teľací paprikáš s haluškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Najemno nakrájanú červenú cibuľu opražíme na masti, pridáme pretlačený cesnak, posypeme mletou paprikou.
Zalejeme trochou vody a necháme zovrieť.
- Pridáme umyté, na kúsky nakrájané teľacie mäso. Osolíme, na rýchlom ohni dusíme, občas zamiešame, keď sa šťava zredukuje, podlejeme trochou vody. Keď mäso trocha zmäkne, pridáme na pásiky nakrájanú papriku a paradajky.
- Predtým, ako mäso úplne zmäkne, vymiešame kyslú smotanu a smotanu na šľahanie s trochou múky a pridáme do perkeltu. Varíme, kým mäso úplne zmäkne. Podávame s haluškami, ozdobíme trochou kyslej smotany, nakrájanou paprikou a paradajkou.
|