Plnené teľacie
Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup- Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, vajce, smotanu a dochutíme soľou a korením. Keď je zmes dôkladne premixovaná, pridáme do nej nahrubo nasekané lieskové oriešky, mandle a kandizované ovocie.
- Pripravenou plnkou plníme teľacie plátky tak, aby sme dokázali vytvarovať mešec, ktorý zaviažeme špagátom navrchu. Na panvici necháme zohriať olej, na ktorom sprudka opečieme mešce a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút.
- Dusená tekvica: Cibuľu nakrájame najemno. Očistenú tekvicu pokrájame na malé kocky. Maslo necháme rozpustiť a pridáme cibuľu, ktorú necháme speniť. Na spenenú cibuľu dáme tekvicu a opražíme ju. Zalejeme vývarom a dusíme, až kým sa väčšina tekutiny nevydusí a tekvica nezmäkne. Na záver dochutíme škoricou, soľou a korením.
|