Tekvicový džem s jablkami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 40 minút<br> Vystačí na: asi 4 poháre à 375 ml

4 poháre
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame tekvicu, jablká, šťavu a škoricu s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Upozornenie: Pridaním škorice sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.