Tekvicový džem s jablkami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 40 minút<br>
Vystačí na: asi 4 poháre à 375 ml
4 poháre porcie |
40 minút príprava |
Postup
- Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame tekvicu, jablká, šťavu a škoricu s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Upozornenie: Pridaním škorice sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.