Ťavie hrby (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Jedlo ma zaujalo v reštaurácii kvôli svojmu názvu. Následne sa mi zapáčil tvar, aj chuť. Príde vhod, keď máte väčší počet stravníkov a nestíhate robiť minútky:-)
Postup
- Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme ryžu, popražíme. Zalejeme vodou, osolíme a necháme prikryté 20 minút variť.
- Kuracie rezne osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán. Ukladáme na plech.
- Mäsko zakryjeme šunkovou salámou. Teraz príde rozhodujúci moment! Musíte sa rozhodnúť, či chcete ponúknuť jedno-, alebo dvojhrbú ťavu. Podľa toho ukladáme počet ananásových krúžkov. Na ananás položíme kôpku ryže a prikryjeme plátkovým syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, odokryjeme a necháme ešte zapiecť.
- Keďže príloha je už zakomponovaná v jedle, podávame so zeleninou. Dobrú chuť:-)