Tapiokový puding s citrusovo - karamelovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme puding. Pripravíme si suroviny.
  2. Vodu nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme tapiokové perličky. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca 10 minút. Perličky by mali zmäknúť, mali by byť takmer priehľadné s malou bielou bodkou v strede.
  3. Teraz pridáme do hrnca kokosové mlieko, vanilku a cukor. Varíme ďalších 10 - 15 minút. Uvarený puding necháme vychladnúť.
  4. Na polevu si pripravíme šťavu z citrusového ovocia. Ja som použila mandarinky, pomaranč a citrón.
  5. Odmeriame si potrebne množstvo cukru.
  6. Cukor a šťavu dáme do hrnca a na miernom ohni povaríme.
  7. Odstavíme keď omáčka jemne zhustne.
  8. Tapiokový puding rozdelíme do pohárov a zalejeme omáčkou. Ak použijeme horúcu omáčku bude to vyzerať asi takto. Mne to takto chutí viac.
  9. Ak chceme puding a omáčku v jednotlivých vrstvách, zalievame puding takmer úplne vychladnutou omáčkou. Do pudingu pridajte viac cukru, ak ho budete pripravovať bez takejto chuťovo výraznej omáčky.