Tapiokový puding s citrusovo - karamelovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Najprv si uvaríme puding. Pripravíme si suroviny.
- Vodu nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme tapiokové perličky. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca 10 minút. Perličky by mali zmäknúť, mali by byť takmer priehľadné s malou bielou bodkou v strede.
- Teraz pridáme do hrnca kokosové mlieko, vanilku a cukor. Varíme ďalších 10 - 15 minút. Uvarený puding necháme vychladnúť.
- Na polevu si pripravíme šťavu z citrusového ovocia. Ja som použila mandarinky, pomaranč a citrón.
- Odmeriame si potrebne množstvo cukru.
- Cukor a šťavu dáme do hrnca a na miernom ohni povaríme.
- Odstavíme keď omáčka jemne zhustne.
- Tapiokový puding rozdelíme do pohárov a zalejeme omáčkou. Ak použijeme horúcu omáčku bude to vyzerať asi takto. Mne to takto chutí viac.
- Ak chceme puding a omáčku v jednotlivých vrstvách, zalievame puding takmer úplne vychladnutou omáčkou. Do pudingu pridajte viac cukru, ak ho budete pripravovať bez takejto chuťovo výraznej omáčky.