Tapenade z čiernych olív

Autor receptu: lusinkab

Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť, tak som tento deň poriadne využila nejaké som namarinovala,upiekla chlebík a tak isto urobila aj tapenade. Recept je z knižky "Grandma´special recipes" v ktorej sú všeliake možné kompóty, džemy,oleje,pickles,chutney atd. takze prvý receptík ktorý som z tejto knižky vyskúšala bol práve tento.

5 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny, olivy vykôstkujeme ak máme bez kôstiek tak táto práca nám odpadá, cesnak očistíme,natrháme lístky tymiánu,pridáme kapary.
  2. Všetky suroviny dáme do mixéra alepo použijeme len ponorný a zalejeme 3 PL olivového oleja.......
  3. ....... a všetko spolu rozmixujeme. Táto moja je trošku do fialova keďže tie moje olivky majú takúto zaujímavú farbu.
  4. Dáme do čistej sklenej fľašky a vrch polejeme ešte s olivovým olejom,dobre uzavrieme a skladujeme v chladničke. Mala by vydržať 2 týždne ale ak máte radi olivy tak sa zje určite skôr.