Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept)

Autor receptu: babav

Recept som nasla medzi rychlo pripravenymi talianskymi receptami, The Silver Spoon.Chutne zdrave jedlo .

4
porcie
30 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pouzite suroviny.
  2. Uvareny cicer z konzervy som na sitku preplachla studenou vodou a nechala odtiect,listky z cerstveho rozmarinu som nasekala a cesnak osupala .
  3. 2/3 z ciceru spolu s 2 PL olivoveho oleja a cesnakom som rozmixovala na hladku kasu a spolu so zbytkom ciceru rozmarinom,solou a cerstvo nastruhanym korenim dala do panvice na horuci olej.Vsetko spolu som dusila pod pokryvkou 5 minut.
  4. Omacku som zriedila 1/2 salkou horucej vody, v ktorej som uvarila penne.
  5. Penne som varila 12 minut (aldente).
  6. Uvarene som vysypala do pripravenej omacky a opatrne premiesala.
  7. Potom uz iba staci posypat nastruhanym parmezanom a chutna vecera je hotova. Rozmarin sa v talianskej kuchyni pouziva dost casto. Dlho som mu nefandila, ale zvykla som si nan a nie iba v omackach.....