Talianske cestoviny s cícerom - Penne with Garbanzo bean sauce (fotorecept)
Autor receptu: babav
Recept som nasla medzi rychlo pripravenymi talianskymi receptami,
The Silver Spoon.Chutne zdrave jedlo .
4 porcie |
30 minút príprava |
17 minút tepelná úprava |
Postup
- Pouzite suroviny.
- Uvareny cicer z konzervy som na sitku preplachla studenou
vodou a nechala odtiect,listky z cerstveho rozmarinu som
nasekala a cesnak osupala .
- 2/3 z ciceru spolu s 2 PL olivoveho oleja a cesnakom som
rozmixovala na hladku kasu a spolu so zbytkom ciceru
rozmarinom,solou a cerstvo nastruhanym korenim dala do
panvice na horuci olej.Vsetko spolu som dusila pod pokryvkou
5 minut.
- Omacku som zriedila 1/2 salkou horucej vody,
v ktorej som uvarila penne.
- Penne som varila 12 minut (aldente).
- Uvarene som vysypala do pripravenej omacky a opatrne premiesala.
- Potom uz iba staci posypat nastruhanym parmezanom a chutna
vecera je hotova. Rozmarin sa v talianskej kuchyni pouziva
dost casto. Dlho som mu nefandila, ale zvykla som si nan a nie
iba v omackach.....