Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Autor receptu: redakcia
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
5 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu nalejeme smotanu, pridáme gorgonzolu a na slabom ohni varíme asi 5 minút. Potom pridáme uvarené cestoviny, ochutíme soľou a čiernym korením.
- Pred podávaním posypeme lístkami mladého špenátu, orechmi a strúhaným parmezánom.
- Náš tip: Parmezán strúhame zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame v chladničke, tesne zabalený do priesvitnej fólie. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.