Sýta bravčová kapsa (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Zima si nechce dať povedať, tak som si spomenula na jedno zimné jedlo. Po jeho konzumácii sa odporúča pokálať dva - tri statné kmene :-)))
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pôvodný recept mám bez množstva surovín, ale redakcia požadovala, tak som odhadla.
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Ochucujeme opatrne, slanina aj klobása bývajú niekedy slané. Na rezeň položíme plátok slaniny,
- tri - štyri kolieska klobásy
- a kyslú kapustu.
- Rezeň zopneme špáradlom.
- Na troche tuku speníme cibuľu a pripravené rezne opečieme. Podlejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme. V pôvodnom recepte bol uvedený kečup. Šťavu som už viac neochucovala, lebo sa do nej vydusila chuť slaniny, klobásy a kapusty. .
- Šťavy som veľa nerobila a ani nezahusťovala (kto chce, môže zahustiť múkou). Ako prílohu som zvolila zemiakové knedle, tie veľa šťavy nevypijú.
- Na otázku @dogagador pridávam aj recept na knedle:
Z očistených a popučených zemiakov, krupice, múky a vajíčka zamiesime cesto, ktoré osolíme len mierne. Vyformujeme dve knedle, ktoré varíme zabalené v obrúsku v osolenej vode asi 20 minút.