Syrový rezeň zo zvyškov
Autor receptu: pavelnemecko
Ahojte varecháči. Čo tak si vypražiť rezne aj zo zbytkov /múka, prézle, vajcia s pivom/? Od mojich kulinárskych
začiatočníckych čias som vždy ingrediencie hore uvedené,vždy upratoval do sáčkou. Drina. Pracoval som v tej dobe v
Taliansku v jednej reštaurácii. A tam ma moja MAMI TAMI naučila jeden recept. Nikdy nič
nevyhoď! Všetko je to jedlo!
Taliani, známi pojedaním syrov sa ukázali. Pripravil som to doma na Slovensku k
obedu. No proste bomba. Moje
vnučky aj celá rodina si chutnajú. A teraz k receptu.
4 porcie |
10 minút príprava |
7 minút na 170 °C |
Postup
- Keď sme vypražili rezne k tradičnému nedeľnému obedu, tak vždy ostane otázka, čo s tým zbytkom na tanieroch. Tu je vedomosť! Strúhanku, múku, vajcia a pivo sotíme do väčšej misky, nakrájame tvrdý syr na kocočky /cca.1x1 cm/ a to všetko zmiešame dokopy, len tak rukou. /Ostalo mi dnes aj trochu strúhaného syru z pizze/. Aj ten som tam vrhol.
- Dokoreníme, dosolíme, docesnakovíme - podľa chuti. Dobre premiešame a vytvoríme malé pagáčiky,ktoré obalíme strúhankou. /Aj tak vždy niečo ostane/. A proste vysmažíme, ako rezne. Vo fritéze, ktorá potom ostane zalepená. Ale čo už?
- A to je tak asi tak všetko k príprave tohoto jedla. Deťúrence to majú moc radi a aj celá rodina. Podávame so zemiakmi, alebo ako ja zjem to aj s vnučkami bez ničoho.
Prajem dobrú chuť.