Slaná torta
Syrovo-šunkovo-bryndzová torta (fotorecept)
Autor receptu: maxinka
Postup- Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti. Vznikne pena, do ktorej zamiešame na kocky nakrájanú kapiu a posekaný bielok z uvareného vajca.
- Bryndzu vymiešame so 125 g masla a pridáme nasekanú pažítku.
- Na dno tortovej formy poukladáme plátky syra. Ideálne je, ak je okrúhly, lepšie sa prispôsobí okrúhlej forme. Ak nie je, použijeme hranatý. Na ne navrstvíme šunkovú penu.
- Opäť rozložíme syr.
- Natrieme bryndzovú náplň.
- Vrch opäť prikryjeme syrom.
- Želatínu pripravíme podľa návodu a vlažnou potrieme vrchné plátky syra. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
|