Syrovo-šunková mäsová roláda (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Na dnešný obed bola u nás táto roláda.
Postup
- Mäso si pomelieme a osolíme ho. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a dáme na noc do chladničky.
- Na druhý deň pokračujeme: Pripravíme si mikroténový sáčok, ktorý trochu pooblievame vodou. Mäso rozložíme do tvaru obdlžnika, rovnomerne ho uhladíme.
- Potrieme ho horčicou.
- Na vrch poukladáme plátky šunky.
- Na šunku rozložíme plátky syra.
- Teraz začneme zvinovať do tvaru rolády.
- Keď je roláda zvinutá, tak ju prenesieme na alobal a pomastíme ju po vrchu olejom.
- Zavinieme do alobalu a ešte prikryjeme kúskom alobalu povrch. Dáme do rúry a pečieme 1 hod. na 200 stupňov.
- Potom ju vytiahneme z rúry, z alobalu ju odbalíme a dáme na ňu polovicu kyslej smotany a opäť zabalíme. Pečieme ešte 10 minút.
- Teraz odstránime alobal, povrch rolády potrieme druhou polovicou smotany čo nám zostala. Podlejeme vodou a zapekáme ešte 10 minút.
- Necháme mierne vychladnúť a pokrájame ju. Tu je v reze.
- Hotovú roládu podávame so zemiakovou kašou.
- Dobre sa krája za studena , ale aj chutí :-)