Syrovo-šampiňónový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
;-)
30 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup- Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
- Necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
- Cesto rozvaľkáme.
- Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme na polovicu rozkrojené paradajky, na plátky nakrájaný syr mozarella a šampiňóny.
- Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr, čerstvú petržlenovú vňať (alebo čerstvú bazalku) a dáme na vrch koláča.
- Posypeme ešte syrom, dáme vňať a šampiňóny. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 30-35 minút)
- Hotovo
- Dobrú chuť!
|