Syrovo-cesnaková pomazánka
Autor receptu: cokomilka
Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý technologický postup.
Kladie sa na stôl pokiaľ možno ešte pred príchodom hladných hostí tak aby bola k dispozícii pri aperitíve.
100 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Nastrúhame ementál na jemno.
Celú hlavu cesnaku rozotrieme.
- Syr a cesnak vmiešame do majonézy.
Hmota musí byť natierateľná ako paštéta,
preto komponenty dolaďujeme s cieľom
dosiahnuť túto konzistenciu.
Dochutíme soľou.
Uložíme do chladničky.
- Nakrájame rožky na koliečka a rozložíme na podnos.
pripravíme si špáradlá.
Vychladenú nátierku nanášame na kolieska a prepichneme
špáradlami.
Zapíjame bielym vínom.
Jedlo je hotové.