Syrové koláče

Syrové kapsy z lístkového cesta

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle a vložíme do misy. Plesňový syr nakrájame na menšie kocky, petržlenovú vňať nasekáme najemno a anglickú slaninu nakrájame na drobné kocky. Všetko pridáme do misky k strúhanému syru. Dochutíme mletým čiernym korením a zľahka premiešame.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 8 cm, ako šablónu môžeme použiť misku alebo dezertný tanier. Doprostred kruhov vložíme syrovú plnku. Vajce rozšľaháme a potrieme ním okraje cesta. Kruhy preložíme na polovicu a okraje pritlačíme vidličkou.
  3. Kapsy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme zvyškom rozšľahaného vajca. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15-20 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame.