Syrová roláda
Syrová roláda so šunkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé
plátky poukladáme na potravinovú
fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred vyhriatej
na 100 °C asi na 1 minútu. Syr pekne zmäkne. Potom naň poukladáme plátky šunky.
- Plnka: Z mäkkého masla vyšľaháme penu,
pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú červenú cibuľu,
papriku a šunku. Všetko premiešame a plnku nanesieme na syrovo-šunkový základ.
- Zrolujeme a dáme do chladu aspoň na
2 hodiny.
- Roládu podávame so slaninovými čipsami. Tie pripravíme zo slaniny nakrájanej na
tenké plátky, ktoré dochrumkava upečieme v rúre.
|