Syrová omáčka s koreňovou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tuto omáčku robievam k uvarenému mäsu z polievky.Ak keď je menej kvalitné mäso dá sa jesť s omáčkou. Ja som teraz varil vývar z pliecka, tak som omáčku použil k nemu. Je to pomerne rýchlo uvarené.

8
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistím a nakrájam na drobno. Do hrnca dám olej a na ňom opražím cibuľu do hnedastej farby.
  2. Zatiaľ si pripravím ostatne suroviny. Cesnak rozpučím a posekám. Syrčeky odbalím 6 kúskov.
  3. Štyri kusy mrkvy, jeden petržlen a štvrť zeleru z polievky si pripravím.
  4. Pokrájam zeleninu na drobno, aby sa mi potom dala mixovať.
  5. Cibuľa začala hnednúť tak som do hrnca pridal múku a chvíľu popražil. Na to som dal maslo. Keď sa maslo roztopilo a začalo škvariť pridal som cesnak. Chvíľu popražil nech zavonia.
  6. Teraz som pridal zeleninu nechal nech sa chvíľu podusí.
  7. Na to som nalial pripravený vývar z polievky a pridal horčicu.
  8. Nechal som to rozvariť a dal syrčeky. Tie sa varom za chvíľu roztopia. Potom som dal hrniec preč zo sporáka a všetko rozmixoval.
  9. Po rozmixovaní som dal hrniec znovu na sporák. Počkal nech sa omáčka rozvarí a vlial som do nej smotanu. Nechal znovu rozvariť a dal preč zo sporáka.
  10. Máme hotovú omáčku. Servíroval som varené zemiaky a mäso s polievky. Takže želám dobrú chuť. Tato omáčka je do pol hodiny hotová a používam ju k rôznemu varenému mäsu.