Svieži tuniakovo-ryžový šalát (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Jedlo veľmi jednoduché na prípravu a bohaté na bielkoviny. (1200 kJ)

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu si dáme variť v osolenej vode.
  2. Očistíme a nakrájame uhorku na kocky a paradajky na polovice, pridáme olej a premiešame...
  3. ...med, citrónovú šťavu a zamiešame...
  4. ...bazalku, soľ, čierne korenie...
  5. ...tuniaka a opäť premiešame.
  6. Podávame s uvarenou ryžou, vpracovanou do šalátu alebo osobitne- kto ako má rád, posypané petržlenovou vňaťou a s trochou ovocia.
  7. Energetické hodnoty (cca):
    1200kJ
    Bielkoviny: 25g
    Sacharidy: 23g
    Tuky:10g