Svieži koláč (fotorecept )

Autor receptu: akeber

Naozaj svieži :-)

60 min minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bielka 3 ks vyšľaháme , pridáme 2 lyž práš. cukru. Vymiešame , pridáme 2 žĺtka znovu premiešame . A na koniec 3 lyž práš. cukru. A potom už len vareškou primiešame múku s práškom do pečenia a olej .
  2. Cesto vylejeme do vopred pripravenej tortovej formy ( vymastená a vysypaná múkou ) a dáme piecť na 180 C do vopred vyhriatej rúry . Necháme vychladnúť .
  3. Na cesto natrieme džem .
  4. PLNKA : Zlatý klas rozmiešame v mlieku aj s cukrom a uvaríme hustý puding . Necháme vychladnúť . Stiahneme kožku ktorá sa vytvorila . V miske vymiešame maslo a postupne pridávame puding, vymiešame do hladka . Mali by mať rovnakú teplotu aby sa nám krém nesekol . Potom krém natrieme na cesto . Na to poukladáme nakrájané marhule a ananás .
  5. Želatinu si pripravíme podľa návodu na obale ( je veľa druhov a každá má iný postup ) . Najskôr popolievame trošku lyžicou a až keď stuhne prvá vrstva, nalievame postupne ostatnú želatinu . Dáme do chladničky . Ozdobíme podľa uváženia .