Svieži jablkový koláč
Autor receptu: ana95
Svieži , ľahký a veľmi dobrý :-)
15 minút príprava |
45 - 50 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Suroviny si vymiešame do hladkého cesta. Rozvaľkáme na potrebnú veľkosť. Tortová forma priemer 25 cm . Rozvaľkáme o 2 cm väčšie na okraje formy. Dáme piecť na 180 °C zatiaľ na 15 minút a zaťažíme napr. ryžou. Po 15 minútach vyberieme a počkáme, kým si urobíme plnku.
- Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky. S cukrom a škoricou podusíme vo vlastnej šťave. Zmes rozmixujeme, ale nie úplne do hladka. Keď troška vychladne pridáme maslo a žĺtky. Na predpečené cesto nalejeme plnku a pečieme ešte 30 - 35 minút .
- Bielky si vyšľaháme zo štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Na upečený koláč dáme sneh a dopekáme kým sneh troška nezhnedne. Dobrú chuť.