Svieža jogurtovo-citrónová bábovka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom.
- Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br />
<br />
Doba pečenia: asi 35 minút
- Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou.
- <b>Tip: </b>Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.
|