Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou (fotorecept)
Autor receptu: salamandrovec
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky.
Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie tak som si ho trošku vylepšil.
6 porcií |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme suroviny. Nakrájame mäso na kocky.
Nakrájame cibuľu na malé kocky. Nastrúhame mrkvu a petržlen.
Nakrájame hlivu na malé kusy.
- Na oleji opražíme cibuľku & hlivu.
- Medzitým restujeme mäso na panvici kým nezbledne. A potom odstavíme.
- Do orestovanej cibuľie s hlivou pridáme mrkvu a petržlen. Restujeme kým nezmäkne.
- Ďalej pridáme opražené mäso aj s výpekom.
Podlejeme vodou a varíme kým všetko pekne zmäkne.
Samozrejme okoreníme podľa chuti & pridáme bobkové listy.
- Zahustíme smotanou vymiešanou so syrom a múkou. Privedieme do varu a odstavíme.
- Hotové :) :) :)
- A podávame do prasknutia :) :) :) Niekoľko krát za sebou :)