Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Pred odchodom na liečenie do Bojníc , nemala som toľko času spraviť obrázok , naservírovanú sviečkovú , dokonca som zabudla fotoaparát u syna , mala som čo robiť aby som to všetko postíhala , som rada že aj mobil po ruke mi " helfol ".

15
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. umytú zeleninu postrúham na strúhadle (viď obrázok)
  2. cibuľu postrúham
  3. aj pôrok
  4. cibuľu aj s pôrkom na masti krátko mierne osmažím ,
  5. pripravenú zeleninu pridám na osmaženú cibuľu s pôrkom
  6. dám odrátané nové korenie a bokový list
  7. zeleninu s korením premiešam , nechám chvíľu na prudkom ohni prejsť , vložím mäso ktoré som mala marinované v káve , zeleninou prekryjem , nemala som slaninku na prešpikovanie tak som pridala kožku z domácej slaninky
  8. plyn stiahnem na mierny plameň , zeleninu s mäsom pomaly dusím,
  9. pokiaľ sa dusí mäsko so zeleninkou , pripavím z cukru karamel, zalejem horúcou vodou
  10. mäso dusíme vo vlastnej šťave neprilievam vodu , keď je šťava do polovice vyparená (vydusená ) zalejem karamelovu šťavou
  11. POZOR ! osolím podľa chuti až keď zalejem karamelom , nechám chvíľu variť na miernej teplote , ako polievku
  12. to sú fotografie z mobilu , mäso vyberiem na dosku , zeleninu so šťavou (vývarom)dám do mixéra , nezabudnúť vybrať korenie presne podľa počtu a bobkový list ! pridám 1 PL horčice , mixujem na krémovú konzistenciu , takto som mala 4 nádoby ,
  13. na koniec pridám do mixera smotanu na šľahanie
  14. so smotanou zamiešam
  15. na koniec dochutím šťavou a kolieskami citróna , pár minút mierne zohrievam , do omáčky pridám na pláty pokrájané mäso