Sviečková s mäsom v kávovej marináde (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Pred odchodom na liečenie do Bojníc , nemala som toľko času spraviť obrázok , naservírovanú sviečkovú , dokonca som zabudla fotoaparát u syna , mala som čo robiť aby som to všetko postíhala , som rada že aj mobil po ruke mi " helfol ".
15 porcií |
30 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- umytú zeleninu postrúham na strúhadle (viď obrázok)
- cibuľu postrúham
- aj pôrok
- cibuľu aj s pôrkom na masti krátko mierne osmažím ,
- pripravenú zeleninu pridám na osmaženú cibuľu s pôrkom
- dám odrátané nové korenie a bokový list
- zeleninu s korením premiešam , nechám chvíľu na prudkom ohni prejsť , vložím mäso ktoré som mala marinované v káve , zeleninou prekryjem , nemala som slaninku na prešpikovanie tak som pridala kožku z domácej slaninky
- plyn stiahnem na mierny plameň , zeleninu s mäsom pomaly dusím,
- pokiaľ sa dusí mäsko so zeleninkou , pripavím z cukru karamel, zalejem horúcou vodou
- mäso dusíme vo vlastnej šťave neprilievam vodu , keď je šťava do polovice vyparená (vydusená ) zalejem karamelovu šťavou
- POZOR ! osolím podľa chuti až keď zalejem karamelom , nechám chvíľu variť na miernej teplote , ako polievku
- to sú fotografie z mobilu , mäso vyberiem na dosku , zeleninu so šťavou (vývarom)dám do mixéra , nezabudnúť vybrať korenie presne podľa počtu a bobkový list ! pridám 1 PL horčice , mixujem na krémovú konzistenciu , takto som mala 4 nádoby ,
- na koniec pridám do mixera smotanu na šľahanie
- so smotanou zamiešam
- na koniec dochutím šťavou a kolieskami citróna , pár minút mierne zohrievam , do omáčky pridám na pláty pokrájané mäso